Home Nyheder Fremgang i Aarhus Lufthavn

Fremgang i Aarhus Lufthavn

0
SHARE

”Oktober gav samlet en passagermæssig fremgang på 4,1 pct. for Aarhus Lufthavn i forhold til oktober sidste år, hvilket må betegnes som særdeles tilfredsstillende set i lyset af de problemer, der ramte SAS,” fortæller lufthavnsdirektør i Aarhus Lufthavn, Ole Paaske.

”Indenrigsruten, der jo har været direkte berørt af problemerne med Q-400 flyene, udviser således kun en tilbagegang på 5,7 pct., hvilket primært kan tilskrives, at SAS Danmark har udvist en imponerende handlekraft med hensyn til at tilvejebringe alternative fly til betjening af ruten. Det er samtidig vigtigt at notere sig, at allerede inden den seneste Q-400 hændelse i Københavns Lufthavn var der indgået aftale om, at fra vinterfartplanens ikrafttræden den 30. oktober blev betjeningen af ruten mellem Århus og København overtaget af de større MD87 jetfly,” siger Ole Paaske.

Aarhus Lufthavn og indenrigsruten er således ikke direkte berørt af de aktuelle problemer med henblik på at skaffe erstatning for Q-400 flåden.
Faktisk er den udbudte sædekapacitet på Århus-København nu ca. 20 pct. større, end før de første problemer med Q-400 opstod.

(Morgenavisen Jyllands-Posten, d. 9. november, 2007)

Skrevet af