Home Nyheder Brandsikkerheden i bund på billige backpacker-hostels

Brandsikkerheden i bund på billige backpacker-hostels

0
SHARE

Ifølge en undersøgelse foretaget af Gapyear.com er der tale om rene brandfælder på de billigste hostels rundt om i verden.
Særligt i Sydøstasien er det normalt at finde steder, der er bygget i træ, og hvor der ikke er sørget for det mest basale brandslukningsudstyr. Også i Australien er der problemer. Sikkerheden er tilsyneladende ikke blevet synderligt forbedret efter den katastrofale brand på Palace Hostel i Childers, Queensland i 2000, hvor 15 backpackere mistede livet.

I 2005 slog Australiens Turistråd alarm, da man undersøgte sikkerheden på hostels i Sydney og fandt ud af, at flere end 100 af dem var overfyldte og sikkerhedsmæssigt uforsvarlige steder at opholde sig – blandt andet på grund af manglende røgalarmer og sprinklere.

”Når unge mennesker planlægger den store jordomrejse, bruger de mere energi på at finde det fedeste bungyjump eller det bedste full moon party, end de gør på at undersøge sikkerheden på overnatningsstederne,” siger Tom Griffiths, der er grundlægger af Gapyear.com, til Times Online.

(jp.dk, d. 6. november, 2007)

Skrevet af