Home Nyheder Domstol godkender Varig-salg

Domstol godkender Varig-salg

0
SHARE

I en pressemeddelelse fra Varig’s hovedkontor i Rio de Janeiro udsendt i nat forlyder det fra Varig’s præsident, Marcello Bottini, at han er helt indforstået med Chapter 11 dommer, Luiz Robert Ayoub’s anmodning om en yderligere udskydelse af fristen med endnu 48 timer for at kunne undersøge soliditeten af TGV, Gruppen af medarbejdere (Trabalhadores do Grupo Varig) der i sidste uge bød 449 millioner US-dollars for det brasilianske flyselskab. Fristen er dermed forlænget til i morgen onsdag. Men principielt er det altså blevet besluttet og godkendt, at en gruppe Varig-medarbejdere kan købe selskabet forudsat at der er finansiel dækning for købet.

”Dommeren agerer på denne måde omhyggeligt og ansvarsbevidst, som han bør, når det drejer sig om overtagelsen af et så stort firma som Varig, der beskæftiger omkring 50.000 mennesker i ind- og udland, og som bidrager økonomisk med halvanden milliard USD årligt til landet”, siger Marcello Bottini.

Dommeren har tillid til, at auktionen vil ende positivt, samt at luftfartsselskabet Varig vil gennemføre sine 180 daglige flyvninger, indenrigs og internationalt til og med onsdag, hvor dommerens endelige afgørelse træffes. De annulleringer der skete sidste uge skyldtes udelukkende problemer, der rammer normal luftfart af og til, som vejrliget og tekniske problemer. Varig’s præsident er af den overbevisning, at også domstolen i New York vil afvente den brasilianske domstols afgørelse, og dermed fastholde Varig’s Immunitet.

Skrevet af