Home Nyheder SAS’ bonusprogram trues

SAS’ bonusprogram trues

0
SHARE

Danske flyrejsende kan blive nødt til at vinke farvel til bonuspoint hos SAS, efter at Sterling har bedt Konkurrencestyrelsen om at gribe ind over for systemet.
”Kunder, som ikke selv betaler for billetten, vælger SAS, fordi de får bonuspoint. Det forvrider konkurrencen. Forbuddet mod bonusprogrammer er allerede indført i Norge og Sverige. Et generelt forbud i hele Skandinavien vil sikre kunderne lavere priser og reel konkurrence,” siger Michael T. Hansen, kommerciel direktør i Sterling.

Hidtil har bonussystemerne været beskyttet gennem en undtagelse i markedsføringsloven. Den undtagelse blev fjernet sidste år, og derfor er det nu muligt for Konkurrencestyrelsen at gribe ind.
Ifølge klagen fra Sterling giver SAS på visse ruter op til dobbelt så mange bonuspoint for at holde konkurrenter ude af markedet. Det gælder bl.a. på ruten mellem Aalborg og København.
Netop den rute har Sterling forsøgt at bruge for at trænge ind på indenrigsmarkedet, hvor det før konkurrencen var normalt at betale mere end 2.000 kr. for en returbillet.

Hos SAS har man ikke tænkt sig at opgive bonusprogrammet uden videre. Ifølge salgs- og markedsføringsdirektør Lars Bording, er kunderne glade for programmet:
”Bonusprogrammet er lovligt i dag og indeholder en lang række fordele for kunderne, hvor optjeningen af bonuspoint kun er en del af det. Kunderne har bl.a. adgang til fasttrack, og det sikrer dem genkendelse i vores system, som giver en hurtigere og lettere betjening,” siger han.

(Morgenavisen Jyllands-Posten, d. 10. december, 2007)

Skrevet af