Home Nyheder 30% lønnedgang for JAL-piloter

30% lønnedgang for JAL-piloter

7
SHARE

En 30% lønreduktion for selskabets piloter vil bringe deres årsløn ned på gennemsnitligt 137.000 US dollar om året, hvilket svarer til knap 790.000 kroner, hvilket er godt 50.000 kroner mindre end pilotlønnen i det konkurrerende japanske flyselskab All Nippon Airways.

 

Formålet er at vise selskabets långivere, at de ansatte er villige til at gå ned i løn samtidig med, at man accepterer nedlæggelse af 16.000 stillinger i selskabet. JAL opfordrer samtidig kabinepersonalet til at acceptere en lønnedgang på 25%, mens jordpersonalet må forvente en reduktion på 20%.

 

De berørte fagforeninger har indikeret, at man ikke har noget valg, hvis man ønsker flyselskabet igen skal komme på fode.

 

Skrevet af Flemming Juul

7 COMMENTS

 1. “De berørte fagforeninger har indikeret, at man ikke har noget valg, hvis man ønsker flyselskabet igen skal komme på fode”

  Her kunne Unite og diverse SAS fagforeninger lære noget. Istedet for at strejke hver eneste gang at SAS eller BA prøver at skære ned, for i bund og grund at redde selskabet, komme på fode igen og redde tusindvis af arbejdspladser, så burde de tænke i samme baner. Det ser desværre sort ud for BA og SAS lige.

 2. @TPAS
  Du er jo direkte dum og uvidende at høre på.
  Aner ikke hvad der får dig til at sammenligne BA og SAS. BA personale mangler rigtig nok at levere de besparelser ledelsen forventer, men hvad har det med SAS at gøre.
  I SAS har samtlige personalegrupper både på jorden og i luften leveret de besparelser som ledelsen krævede, uden at strejke. Så få styr på dine fakta inden du udtaler dig.

 3. Det er så sandt som det bare kan være TPAS. Jeg har selv været i Japan. I forvejen tjener personalet ikke nær så meget som de gør i f.eks. SAS, BA og Lufthansa osv. men de kæmper i hvertfald for at kunne beholde deres arbejde og er med til at gå på kompromisser. Men desværre er det sådan at i Danmark at hvis man allerede lever et liv i nogenlunde luxus så hvis at man går ned i løn så har man ikke råd til at betale det. i modsætning til i Japan hvor det er en ære at have et arbejde, ligemeget hvad det er for et. Så jeg har stor respekt for det japanske folk! 🙂

 4. Nej Chris91
  det er det så ikke.
  Det er så langt fra sandheden som det kan blive.
  Man skal ikke skilte med hvor lidt man ved

 5. Undskyld mig Lars?? Men hvad er det der ikke er rigtigt her??? Det med at danskerne ikke gider at gå ned i løn og begynder at strejke er rigtigt. Det med at japanerne gør det til en ære at have at arbejde er også rigtigt. Så derfor er de mere villige end f.eks. danskerne til at gå ned i løn. Jeg siger ikke at det kun er SAS, men jeg synes bare at hvergang at der sker lønnedskæringer hos danske firmaer så begynder de at strejke og det er så synd for dem. Jeg har selv den holdning med at hvis at jeg arbejder for et firma der kan gå konkurs hvis der ikke sker nedskæringer, så vil jeg med glæde tage den konsekvens og beholde mit arbejde fremfor at spille poker med mit arbejde.

Comments are closed.