Home Nyheder Bombardier angriber SAS

Bombardier angriber SAS

0
SHARE

SAS-koncernens direkte angreb på flyproducenten Bombardier kan give økonomisk bagslag for selskabet og SAS-aktionærerne.
SAS har direkte erklæret sin mistillid til Bombardiers Dash 8 Q400-fly, hvilket Bombardier har været meget forundret over.
Bombardier har nu iværksat en medieoffensiv, hvor man bruger havarikommissionens seneste redegørelse i et indirekte angreb mod SAS.
Det sker på et tidspunkt, hvor topcheferne i de to selskaber diskuterer en erstatning på mellem en halv og en hel mia. svenske kr. til SAS.

Havarikommissionens tredje foreløbige rapport viser, at en SAS-mekaniker i forbindelse med udskiftning af en reservedel byttede rundt på to tilslutningsstudser. Derved kunne en løbsk gummiring flyde rundt i flyets hydrauliske system og blokere landingshjulet, så det ikke kunne sænkes.
”De seneste opdagelser støtter klart Bombardiers udsagn om, at Q400 er et sikkert og stabilt fly,” siger Steven Ridolfi, chef for Bombardiers afdeling for regionalfly, i en pressemeddelelse.
Den opfattelse bliver støttet af analytiker Jacques Kavafier hos den canadiske investeringsbank Research Capital Coorporation.
”Da disse begivenheder udelukkende optræder hos SAS, mener vi, at det skyldes problemer med SAS’ procedurer for vedligeholdelse. Hvad jeg læser, bekræfter dette,” siger han efter at have læst havarikommissionens redegørelse.

(Morgenavisen Jyllands-Posten, d. 7. november, 2007)

Skrevet af