Home Nyheder Rapport: Bortfald af passagerafgift skaber vækst

Rapport: Bortfald af passagerafgift skaber vækst

0
SHARE

I en rapport fra rådgivningsfirmaet COWI fastslås det, at den direkte effekt af den statslige passagerafgift på 75 kr. er på 530.000 – 670.000 passagerer. Dette tal er endda kun den direkte effekt. Herudover kommer nemlig de afledte effekter, som kan trække endnu flere passagerer med sig.
Afgiften er bl.a. blevet anklaget for at standse væksten i passagertallet i Københavns Lufthavn. Bl.a. de ellers aggressive lavprisselskaber vælger at flyve udenom København pga. passagerafgiften.
Et afgiftsstop vil også betyde, at der bliver skabt arbejde til 500 – 550 personer i selve lufthavnen. Heraf vil 350 arbejde med flyvning og check-in, mens de resterende jobs vil opstå i butikker og hos leverandører. Ligeledes vil en fjernelse af afgiften skabe flere jobs i landets øvrige lufthavne –  mellem 140 og 180 nye jobs. ”En forsigtig konklusion er, at de samlede beskæftigelseseffekter er på ca. 2 til 4 gange så meget som de direkte effekter,” lyder det i COWI-rapporten.
Regeringen og Dansk Folkeparti har tilkendegivet, at afgiften skal afvikles over en tre-årig periode og være helt væk i 2008.
(Berlingske Tidende, 7/1)

Skrevet af