Home Nyheder 21 millioner flere internationale turister i første halvår

21 millioner flere internationale turister i første halvår

1
SHARE

kinesere turismeAntallet af internationale turistankomster steg med 4% i første halvår 2015 ifølge det nye UNWTO World Tourism Barometer.

Destinationer verden over modtog 538 millioner internationale turister mellem januar og juni – en vækst på 21 millioner sammenlignet med samme tid sidste år.

Europe, Asia, Stillehavet og Mellemøsten havde alle en vækst på 5%, mens Amerikas vækst var 4% og de skønnede tal for Afrika lyder på et tab på 6%. Blandt underregionerne havde Caribien og Oceanien begge 7% vækst og lagde sig i spidsen, fulgt af Central- og Østeuropa, samt Centralamerika med 6%.

“Resultaterne viser, trods betydelige udsving, solid vækst for verdensturismen og følger tendensen fra de seneste fem år”, siger UNWTOs generalsekretær Taleb Rifai.

Ifølge UNWTOs forventninger til væksten for hele året vil den ligge mellem 3% og 4% på verdensplan i overensstemmelse med forventningerne frem til 2020, der lyder på en årlig vækst i gennemsnit på 3,8%.

Europa er den mest besøgte region på verdensplan og her var væksten 5%, især drevet frem af forbedret økonomi i Mellemeuropa (+6%), mens resten af Europa overgik den globale vækst og landede på 5%.

1 COMMENT

Comments are closed.