Home Nyheder 2014 blev rekordår for Aarhus’ turisme

2014 blev rekordår for Aarhus’ turisme

0
SHARE

Aarhus

Med næsten 850.000 overnattende gæster blev 2014 det bedste år nogensinde i Aarhus, der så en vækst på 11 procent i antallet af kommercielle overnatninger i forhold til 2013.

2014 blev rekordår for turismen i Aarhus. De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser en fremgang på 11 procent i byens kommercielle overnatninger. Hvis man alene ser på de udenlandske overnatninger, kan Aarhus præsentere en vækst på 18 procent.

Direktør for VisitAarhus, Peer H. Kristensen, siger:
”De flotte tal slår fast, at Aarhus er en by i vækst. Udviklingen inden for byens museer og attraktioner er med til at drive væksten frem, og samtidig begynder vi at se effekten af de mange tiltag, der er iværksat på den internationale bane for at styrke kendskabet til Aarhus som en attraktiv destination op mod 2017, hvor Aarhus er europæisk kulturhovedstad.”

Aarhus har de senere år oplevet større kapacitetsforøgelse på hotelområdet, og tallene viser, at byen har formået at absorbere en stor del af den nye kapacitet.

Væksten i antallet af overnatninger er nemlig størst på hotellerne, der har oplevet vækst både inden for erhvervsturister og ferieturister. Antallet af erhvervsturismeovernatninger er således steget med 34.000 hotelovernatninger, mens antallet ferieturismeovernatninger er steget med 42.000.

Nordmændene toppede fra de udenlandske markeder. Således redte Aarhus op til knap 45.000 norske gæster i 2014. De næststørste udenlandske markeder var Tyskland og Sverige.

Endelig viser de samlede overnatningstal, at Aarhus driver væksten i det midtjyske, idet byen tegner sig for 85 procent af væksten i hele Region Midtjylland.