Home Nyheder Endelig info om rejsesygesikring

Endelig info om rejsesygesikring

0
SHARE

”De nye regler betyder, at rejsesygesikringen dækker i færre lande end tidligere og at hjemtransport ved ulykke eller sygdom ikke længere betales af rejsesygesikringen. Vi vil gerne undgå, at danskere kommer økonomisk i klemme, fordi de ikke har kendskab til reglerne. Derfor skal man altid tjekke, om man er dækket – enten via rejsesygesikringen eller via en privat forsikring – inden man tager ud at rejse”, siger kommunikationschef i Danske Regioner, Claus Christoffersen.

Informationskampagnen starter i midten af november og løber frem til sommeren 2008.

Med kampagnen lanceres et forsikrings-blinklys, som giver nogle tommelfingerregler, der er til at huske. Blinklyset lyser i forskellige farver alt efter, hvor rejsen går hen.

Kort fortalt er der grønt lys til Norden. Her er både lægebehandling og hjemtransport gratis.

Det gule lys blinker, hvis rejsen går til et EU-land, Schweiz eller andre små europæiske stater som Monaco og Andorra. Her er lægebehandling gratis, men man skal selv betale for transporten hjem.

I resten af verden dækker rejsesygesikringen ikke, og derfor er lyset her rødt.

Kampagnen vil i øvrigt indeholde postkort til alle husstande 19.-20. november, annoncer i avisernes rejsesektioner i efteråret, information til de 1,8 millioner danskere, der får nyt sygesikringsbevis i 2007/2008, information til biblioteker, information til kommunernes borgerservice, information til rejsebranchen, information til alle apoteker, information til nydanskere på deres modersmål, internet-skifilm til de unge, elektronisk information og en analyse af danskernes kendskab til de nye regler.

Skrevet af