Home Nyheder EU gør op med flyrejsefup

EU gør op med flyrejsefup

0
SHARE

Flere end 200 europæiske websteder, der sælger flybilletter, er så misvisende for forbrugerne, at de vil blive lukket, hvis ikke de retter op på problemerne. Sådan lyder advarslen fra EUs forbrugerbeskyttelseskommissær, Meglena Kuneva, der har givet flyselskaber som Ryanair og online-rejsebureauer en frist på fire måneder til at få styr på sagerne. Ellers risikerer de lukning af webstederne.

Kravet kommer, efter at Kommissionen har offentliggjort resultaterne af en undersøgelse af misvisende markedsføring og urimelige salgsmetoder for flybilletter, der sælges via internettet i de 27 EU-lande samt Norge.

Ud af 226 hjemmesider med ”ureglementerede oplysninger” er de 25 danske.
”Vi har konstateret, at omkring 50 pct. af de websteder, der sælger flybilletter, på nuværende tidspunkt svigter de europæiske forbrugere. Derfor udsender jeg i dag den kraftigst mulige advarsel til selskaberne om at skride hurtigt til handling for at få styr på sagerne. Når fristen i januar udløber, vil jeg ikke tøve med at skride yderligere ind over for selskaber, som stadig bryder loven,” udtalte Meglena Kuneva i går.

Ifølge Kommissionen omfatter sanktionsmulighederne bøder og tvangslukning af web-stederne. Online-salg er i dag af væsentlig betydning for luftfartsbranchen i EU, der ifølge Kommissionens tal betjener over 700 millioner passagerer om året. I undersøgelsen bliver der ikke peget fingre ad specifikke flyselskaber, men Kommissionen har ifølge Kuneva tænkt sig at udstille de pågældende selskaber om fire måneder, når fristen udløber.

(Berlingske Tidende, d. 15. november, 2005)

Skrevet af