Home Nyheder Piloter vil bremse fusion

Piloter vil bremse fusion

0
SHARE

En fusion mellem de to amerikanske luftfartsselskaber, Delta Air Lines og United Airlines, er stødt på vanskeligheder.
Bag planen står den amerikanske hedgefond Pardus Capital Management, der ejer store aktieposter i begge luftfartsselskaber. Men piloterne i Delta og deres magtfulde fagforening tager skarpt afstand fra fusionsplanerne, som de betegner som en kortsigtet og ”giftig vision”.

En sammenlægning af verdens største og tredje luftfartsselskab anses af nogle som et afgørende skridt i en omfattende konsolidering i amerikansk luftfart, der i lighed med alle andre selskaber i industrien kæmper en kamp mod de tårnhøje oliepriser, efter at selskaberne netop er begyndt at tjene penge igen.

Chefen for den New York-baserede spekulationsfond Pardus har bedt ledelsen i Delta Air Lines om at arbejde for fusion med United Airlines. Målet er at få flere forretningsrejsende og forbedre indtjeningen, men piloterne kan stikke en kæp i hjulet for de ambitiøse planer. Og de har tidligere vist sig særdeles magtfulde.

”Vi vil gøre alt for at slå den fusion ihjel,” siger Lee Moak, formanden for piloterne i Delta. Han betegner fusionsplanen som endnu et forsøg på en fjendtlig overtagelse af luftfartsselskabet, der vil betyde massive afskedigelser.

(Berlingske Tidende, d. 22. november, 2007)

Skrevet af