Home Nyheder Rejsekortet presses af nye problemer

Rejsekortet presses af nye problemer

0
SHARE

Det milliarddyre projekt med at give danskerne elektroniske rejsekort i stedet for billetter og klippekort til busser og tog, står nu til at blive forsinket et stykke ind i 2008. Sådan er status nu, efter at pilotprojektet med de nye rejsekort i begyndelsen af ugen blev indstillet efter kun to dages drift. Det sker pga. sikkerhedsmæssige årsager.
Ifølge projektchef fra DSB og testgruppen for rejsekortet, Thomas Boe Bramsen, er det denne gang en banal fodfejl, der fælder milliardprojektet.
Det konsortium, der vandt den gigantiske opgave, har nemlig glemt at oversætte dokumentation for det elektriske udstyr til dansk og har derfor valgt at lukke helt ned for projektet.
”Det er selvfølgelig dybt beklageligt, at vores leverandører ikke kan leve op til de danske normer, og jeg må indrømme, at det er en banalitet,” siger Thomas Boe Bramsen.

Rejsekortsystemer er allerede i drift i flere andre lande verden over og er en simpel elektronisk billet, som man registrerer i en stander, når man går ind i toget – og igen, når man går ud.
Herefter sørger systemet selv for at beregne, hvad rejsen har kostet – og passagererne slipper for at skulle forholde sig til komplicerede zoner og priser.

(Berlingske Tidende, d. 21. december, 2007)

Skrevet af