Home Nyheder Konkurrence om flyselskabernes bagagehåndtering

Konkurrence om flyselskabernes bagagehåndtering

0
SHARE

Maersk Air, som benytter SAS’ selskab for bagagehåndtering, SGS Grund Service, overvejer at anvende andre leverandører og dermed er 100 SAS-ansattes job i bagagehåndteringen i fare.
”Vi forventer at modtage et tilbud fra de forskellige leverandører i lufthavnen og tror, at det er muligt at få nogle bedre priser, således at vi kan give vores kunder billigere billetter,” siger informationschef hos Maersk Air, Per Brinch. De to konkurrenter til bagagehåndterings-opgaven er Servisair og Novia. Mens Marsk Airs kontrakt med SGS Grund Service udløber til foråret, så er Sterling ved at genforhandle sin kontrakt med selskabet pga. samarbejdet med Nowegian. ”Norwegian bruger ikke SAS i Norge, så derfor åbner vi op for at andre kan tage over,”siger Sterlings salgsdirektør, Stefan Vilner.
Salgsdirektør i SGS Grund Service, Morten Kongstad, bekræfter at et tab af kontrakten vil betyde fyringer. Maersk Airs udbudsrunde forventes at blive afgjort i løbet af få uger.
Det forlyder fra branchen, at der er en priskrig i gang på bagagehåndteringen. Således har Novia på det seneste vundet håndteringen af Air France KLM fra Servisair. Flyselskaberne, som er presset af priskrigen i luften, er tvunget til at vælge de billigste løsninger hos underleverandørerne.
(Børsen, 24/1)

Skrevet af