Home Nyheder Sterling får kapitaltilførsel

Sterling får kapitaltilførsel

0
SHARE

I dagene mellem jul og nytår har det økonomisk pressede lavprisselskab Sterling fået tilført et trecifret millionbeløb fra sine ejere, de norske selskaber Ganger Rolf og Bonheur. Det bekræftes af Sterling-direktør Harald Andersen.
Den økonomiske saltvandsindsprøjtning er tiltrængt for luftfartsselskabet, som forventer et årsresultat, der er et underskud på 100 mio. kr. Dette skal ses i lyset af et samlet underskud i de sidste fire årsregnskaber på 220 mio. kr. Ligeledes var egenkapitalen ved indgangen til 2004 reduceret til bare 8,3 mio. kr. Harald Andersen forventer dog, at kapitaltilførslen samt den nyligt indgåede aftale med Norwegian vil få 2005 til at blive et væsentligt bedre år end 2004.
Aftalen med Norwegian blev indgået i november, men allerede inden de første fly på samarbejdsruterne er lettet, kan Sterling melde om en markant øget efterspørgsel på billetter. Ifølge kommerciel direktør i Sterling, Stefan Vilner, oplever selskabet mellem ti og 25 pcts højere belægning på alle afgange sammenlignet med sidste år. I samarbejdet med Norwegian indgår 13 af selskabernes ruter, og Sterling har dermed fået adgang til helt nye destinationer. De første ruter i samarbejdet flyver fra den 19. februar.
(Berlingske Tidende, 4/1)

Skrevet af