Home Nyheder 10 minutters drift til Malmö

10 minutters drift til Malmö

1
SHARE

Det betyder blandt andet 10 minutters drift mellem København og Malmö.

 

”Der er mange som har ventet længe på 10 minutters trafikken skulle komme i gang. Malmös Citytunnel fungerer og anlægget har siden starten af januar været klar til fuld trafik. Nu er operatørernes togsæt blevet klar efter den stærke kulde og sneen”, siger Linus Eriksson, driftsområdechef på Trafikverket i Malmö.

 

Trafikverket har haft en dialog med Skånetrafikken, BaneDanmark og DSBFirst om hvorledes man i fællesskab skal håndtere enkelte tog, som bliver forsinkede og en plan ligger nu klar. Den betyder blandt andet, at reservetog placeres på Malmö C for at køre til rette tid ind i Citytunnelen hvis tog mod Danmark i myldretidstrafikken afgår mere end seks minutter for sent fra Lund.

 

”Vi har gennem nogen tid haft daglige afstemninger med BaneDanmark og Skånetrafikkens operatører, både på operativ- og ledningsniveau, for at følge trafikken og arbejde med løbende forbedringer. Nu gælder det om, at alle er på tæerne så vi får en god trafikstart”, siger Linus Eriksson.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. 10 minutters drift…. Det er altså bare et par få timer om morgenen fra Malmö mod København, hvor der er 10 minutters drift, ligesom der har været i flere år. Om eftermiddagen den anden vej er det derimod taget væk. Så DSB-First, der har så travlt med at tale om dette flotte initiativ med 10 minutters drift glemmer, at der er tale om en klar forringelse for pendlerne

Comments are closed.