Home Nyheder 1.981.252 benyttede CPH i januar

1.981.252 benyttede CPH i januar

0
SHARE

I Københavns Lufthavn steg trafikken i januar med 5,6% sammenlignet med januar sidste år. Det betyder, at 104.208 flere end i samme måned sidste år benyttede lufthavnen.

Europa-trafikken steg med 5,4% og den interkontinentale trafik med 5,5%: “Vores internationale trafik er vokset markant de senere år. Sidste år åbnede 22 nye ruter. Danmark er blevet et populært rejsemål for turister, og netop den lette adgang med mange ruter og mange afgange gør det let at komme hertil.,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn.

Indenrigstrafikken voksede med 7,3%, hvilket især blev trukket af en vækst på 13,5% på ruten mellem Aalborg og København: “Indenrigstrafikken er vigtig for Københavns Lufthavn fordi det gør det let at komme fra alle dele af Danmark og via CPH med en af vores 165 ruter. Derfor har vi fokus på at udvikle indenrigstrafikken,” siger Thomas Woldbye.

“Indenrigstrafikken er med til at sikre, at de mange turister, der kommer til København, også let kan komme til f.eks. Bornholm eller Nordjylland. Trafikken til Sønderborg er i januar steget med 34%, ligesom der var 11,9% flere rejsende mellem Midtjylland og København.”

I januar var London den største destination med 180.185 rejsende – 7,0% flere end januar sidste år.