Home Nyheder 1.000 flere feriehuse giver 400.000 overnatninger

1.000 flere feriehuse giver 400.000 overnatninger

1
SHARE

Sidste år var rekordår for dansk turisme, og meget tyder på, at denne sommer når nye højder. Men et konkret problem bremser turismeeventyret: Der mangler sommerhuse til udlejning.

Landdistrikternes Fællesråd og Dansk Erhverv er derfor gået sammen om at foreslå bundfradraget for sommerhusudlejning hævet, fordi udlejningen skaber vækst og udvikling i landområderne, forklarer organisationerne i et debatindlæg i Avisen Danmark.

”Spørger man udlejningsbureauerne, er meldingen den samme hele vejen rundt: Der er stort set ikke flere huse til udlejning”, skriver Charlotte Christiansen, bestyrelsesmedlem i Landdistrikternes Fællesråd og Anne Fuglsang-Damgaard Sina, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Et feriehus skaber ifølge VisitDenmark i gennemsnit en omsætning på omkring 300.000 kroner.

”Turisterne køber morgenbrød hos bageren, grillpølser hos købmanden, softice ved strandgrillen og de betaler entré til det lokale museum eller den lokale forlystelsespark. De holder gang i hjulene i lokalsamfundet og bidrager til nye arbejdspladser – også, når turisterne er taget hjem igen”, skriver de.

Det skønnes, at hvis 1.000 flere huse bliver udlejet, vil det skabe 400.000 flere overnatninger. Det giver en øget omsætning på 250 millioner kroner. Derfor skal flere sommerhuse lejes ud, mener Landdistrikternes Fællesråd og Dansk Erhverv.

Regeringen har i sit regeringsgrundlag fra oktober 2016 annonceret, et hævet bundfradrag for udlejning af feriehuse. Og det er den helt rigtige vej at gå, vurderer Charlotte Christiansen og Anne Fuglsang-Damgaard Sina: ”Vi tror på, at det er et vigtigt skridt i den rigtige retning at hæve fradraget, da det vil gøre det mere økonomisk attraktivt for sommerhusejere at leje deres sommerhus ud. Vi ser frem til, at forslaget bliver taget med i de kommende finanslovsforhandlinger”.

I en ny turismepolitik fra Dansk Erhverv viser beregninger, at der er et potentiale på 19.000 nye arbejdspladser inden for turismesektoren i Danmark.

1 COMMENT

  1. Lad os starte med at afskaffe vores nationalistiske sommerhusregel, sådan at udlændinge også kan købe vores sommerhuse, ligesom vi også kan købe huse i Sverige, Frankrig, Spanien, Italien og så videre. Med ét vil danske sommerhuse blive 25 milliarder kroner mere værd, og herefter vil vi se et investeringsniveau af dimensioner i sommerhusområderne, der årligt vil kaste mange milliarder af til lokalsamfundet – der som regel er Udkantsdanmark. Desværre har Feriehusudlejernes Brancheorganisation en (forfejlet) dagsorden om at standse ideen om at udlændinge også kan købe sommerhuse i Danmark, for så er de bange for, at de ikke kan få lige så mange huse at leje ud, når folk nu kan købe dem i stedet for. Så længe vi har en nationalistisk sommerhuslov – der er helt uden for nummer i resten af EU – så holder vi os selv fattigere – og Udkantsdanmark i særdeleshed. Så lad os se at få åbnet op for, at vores sommerhuse kan købes af alle mennesker, uanset om de er danskere eller ej.

Comments are closed.