Home Nyheder Danskere er rejselystne trods advarsler

Danskere er rejselystne trods advarsler

0
SHARE

I 2006 lagde Muhammedkrisen en dæmper på danskernes rejselyst, men nu tager rekordmange danskere igen til lande som Egypten og Tyrkiet.
”De mellemøstlige lande er tilbage i det leje, de var i for et par år siden. Vi har mange udsolgte fly til Egypten i julen, ligesom Tyrkiet atter trækker danskere til. Allerede i sommer rykkede Tyrkiet, og vi har god efterspørgsel på rejser til Tyrkiet til sommer,” siger Jan Vendelbo, formand for Rejsearrangører i Danmark, der repræsenterer 13 af de største danske rejseselskaber.
Eksempelvis har Apollo Rejser i november i år solgt cirka 5.000 vinterrejser til Egypten mod bare 1.800 i november sidste år.

Udenrigsministeriet skriver om rejser til Egypten, at ”risikoen for terror fortsat er meget aktuel. Rejsende opfordres derfor til at udvise den største agtpågivenhed”. Det holder dog ikke danskerne tilbage.
Derudover blev rejsevejledningen til Tyrkiet for nyligt skærpet, så danskere også her skal være særligt opmærksomme, fordi PET 11. november anholdt en person, som har opfordret til kidnapning af danskere i Tyrkiet.

(Politiken, d. 28. november, 2007)

Skrevet af