Home Nyheder Fortsat stor vækst i Billund Lufthavn

Fortsat stor vækst i Billund Lufthavn

0
SHARE

”Der har været fremgang på alle områder inden for passagertrafikken. Den største fremgang findes fortsat på udenrigsrutetrafikken, hvor der har været en stigning på 32.291 passagerer, svarende til 42,0%”, fortæller lufthavnschef Jørgen Krab Jørgensen.
.
”Chartertrafikken viser stor fremgang – nemlig med 13.742 passagerer, svarende til 18,9%, mens indenrigstrafikken ikke fylder så meget i Billund, men har en fremgang på 1.924 passagerer, hvilket svarer til 19,7%.

Billunds største udenrigsruter i oktober var 1. Amsterdam, 2. London, 3. Frankfurt, 4. Oslo og 5. Paris.

”Der er fremgang på stort set alle ruter, og alle selskaber bidrager til fremgangen med øget kapacitet og større belægning i forhold til oktober måned sidste år. I forhold til oktober sidste år er der nye ruter til Dublin, Pisa og Madrid (Ryanair), Reykjavik (Iceland Express) og Berlin (Cimber Air). De nye ruter har alle bidraget pænt til væksten”, siger Krab Jørgensen.

Der sker i øvrigt store ændringer i rutetrafikken her ved den netop overståede overgang fra sommer- til vinterfartplan:
Ryanair har åbnet og åbner i den kommende tid ruter til Alicante (4 gange om ugen), Barcelona (4), Valencia (3), Milano (4) og London/stansted (7). Pisa-ruten indstilles over vinteren men genoptages den 16. april 2008.
Sterling har åbnet rutetrafik til Oslo (6) og åbner senere til Chambéry (1).
KLM har indsat større fly på 3 af 4 daglige afgange til Amsterdam, således at der nu dagligt flyves med 3 x Boeing og 1 x Fokker – mod tidligere 1 x Boeing og 3 x Fokker.

Oktober har også været en måned med stor fremgang for chartertrafikken i Billund. Top 5 destinationerne var 1. Antalya i Tyrkiet, 2. Palma på Mallorca, 3. Chania på Kreta, 4. Las Palmas og
5. Tenerife.

Skrevet af