Home Nyheder SAS bør snart skille sig af med Spanair

SAS bør snart skille sig af med Spanair

0
SHARE

Egentlig skulle SAS allerede i foråret have solgt sit spanske datterselskab Spanair, der er midt i en kamp for livet på det hårdt pressede luftfartsmarked, men det er endnu ikke lykkedes at finde en køber.

Nu gælder det om at finde en køber så hurtigt som muligt for at sikre en fornuftig pris, vurderer Lars Heindorff, som er analytiker i ABG Sundal Collier.
”Det er beskæmmende at se, hvordan det er gået Spanair. Hvis det fortsætter sådan, skal SAS snart til at binde penge i halen på Spanair,” siger Lars Heindorff.
Det spanske luftfartselskab mere end halverede sit resultat før skat i årets trredje kvartal til 160 mio. svenske kroner mod 345 mio. svenske kroner i samme periode året før. I de første ni måneder af 2007 har selskabet mistet 91 mio. svenske kroner mod et overskud på 272 mio. svenske kroner i samme periode sidste år.

”Med de konjunkturer, der er nu, og den afmatning, vi ser i markedet, så må man vente på, at der er den rette balance i markedet mellem tid og pris, men vi har tid til at vente på frasalg af Spanair,” sagde SAS’ topchef, Mats Jansson, på et pressemøde i Stockholm i går. Koncernchefen håber dog på, at forbedret indtjening i Spanair kan resultere i et salg i første halvår af 2008.

(Børsen, d. 9. november, 2007)

Skrevet af